Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /homepages/42/d682051399/htdocs/clickandbuilds/NO_clickandbuilds/Produccion/SalaAdvocats/wp-includes/media.php on line 1206
vaga feminista

8 DE MARÇ DE 2018, PRIMERA VAGA FEMINISTA A ESPANYA


06 de març de 2018 – Dret Laboral- Vaga.

 

Per què la vaga feminista del 8 de març és diferent a totes les altres?

 

El proper dia 8 de març, Dia Internacional de la Dona, s’ha convocat una vaga nova, inèdita, una vaga de les dones. La convocatòria implica:

  • Vaga de consum, això és, cridar a no acudir a comprar aquest dia per denunciar que els cossos de les dones no són reclams del consum.
  • Vaga laboral, ja que es denuncien les desigualtats al món laboral que pateixen així com també la precarietat laboral que viuen les mateixes.
  • Vaga en el sector educatiu, per reclamar una educació pública, laica i feminista.

La mateixa, ha estat coordinada per la Comissió 8 de març i, tots els grans sindicats s’han sumat a la convocatòria, encara que amb propostes diferents.

 Com afecta la vaga el 8 de març?

S’han convocat aturs totals les 24 hores, i/o aturs parcials de 2 hores per torn (de 11:30h a 13:30h i de 16:00h a 18:00h). Els aturs de matí i tarda no són excloents, és a dir, poden realitzar-se els dos. En aquest sentit, els treballadors poden triar sumar-se a la vaga de 24 hores com als aturs de matí i/o tarda posat que tots dos es troben convocats, registrats i legalitzats.

Quins drets i obligacions tenen els treballadors i les empreses?
  • L’exercici del dret de vaga no extingeix la relació laboral.
  • Es respectarà la llibertat de treball d’aquells treballadors que no vulguin adherir-se a la vaga.
  • Durant la vaga el contracte es considera en suspens, el treballador no tindrà dret al salari i es trobarà en situació d’alta especial en la Seguretat Social, amb suspensió de l’obligació de cotització per part de l’empresa i el treballador, havent de realitzar l’empresa els tràmits corresponents en el termini de 5 dies.
  • Descompte del salari corresponent al dia de vaga que repercuteix proporcionalment sobre la retribució dels descansos setmanals i les pagues extraordinàries.
  • El dret de vaga és un dret fonamental i, per tant, inviolable. Els treballadors no podran ser sancionats ni acomiadats per motiu de secundar la vaga.

  

Faràs vaga el proper 8 de març? Quin és la teva opinió sobre la mateixa?

Comparteix amb nosaltres la teva experiència.

 

 

Si necessites assessorament o ajuda, pots contactar amb Sala Advocats

T’ajudarem!

 

www.salaadvocats.cominfo@salaadvocats.com – 93.760.84.21

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.