Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /homepages/42/d682051399/htdocs/clickandbuilds/NO_clickandbuilds/Produccion/SalaAdvocats/wp-includes/media.php on line 1206
tribunal suprem

EL TRIBUNAL SUPREM SALVA A LA BANCA DE L’IMPOST DE LA CONSTITUCIÓ DE LA HIPOTECA


14 de març de 2018 – Dret Bancari.

El Tribunal Suprem ha sentenciat que el pagament de l’Impost de Transmissions Patrimonials i Actes Jurídics Documentats (AJD) correpon al consumidor.

El Tribunal Suprem va resoldre el passat dia 28 de febrer de 2018 en relació amb les reclamacions dels consumidors contra les clàusules de les seves escriptures de préstec amb garantia hipotecària, que els atribuïen el pagament de totes les despeses i impostos generats per l’operació.

Es basa en la seva pròpia jurisprudència sobre la condició abusiva d’una clàusula que, sense negociació i de manera indiscriminada, atribueix en tot cas el pagament de les despeses i impostos al consumidor, a pesar que la llei, segons els diferents supòsits, fa una distribució dels mateixos.

En aquest sentit, el Tribunal ha establert que sobre aquest impost han de distingir-se diverses situacions:

  • Per la constitució del préstec, el pagament incumbeix al prestatari, això és, al client, per ser el subjecte passiu de l’impost.
  • Pel timbre dels documents notarials, l’impost corresponent a la matriu (depèn del nombre de pàgines de l’escriptura de la hipoteca) s’abonarà per parts iguals entre prestador (el banc) i prestatari (el client), i el corresponent a les còpies, per qui les sol·liciti.

Des de SALA ADVOCATS recordem que per sobre del nostre Alt Tribunal es troba el Tribunal Superior de Justícia de la UE i estem segurs que serà una nova qüestió que haurà de valorar el mateix. Per tant, recomanem no rendir-se fins que la UE es pronunciï sobre aquest tema.

El text íntegre de la sentència es donarà a conèixer en els propers dies. No obstant això, en cas de voler consultar la nota informativa facilitada pel Tribunal Suprem (TS): click aquí

Has reclamat la devolució de l’import relatiu de les despeses de constitució del teu préstec hipotecari?

Comparteix amb nosaltres la teva experiència amb un comentari.

Si necessites assessorament o ajuda, pots contactar amb Sala Advocats

T’ajudarem!

www.salaadvocats.com – info@salaadvocats.com – 93.760.84.21

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.