Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /homepages/42/d682051399/htdocs/clickandbuilds/NO_clickandbuilds/Produccion/SalaAdvocats/wp-includes/media.php on line 1206

LES CAPTURES DE PANTALLA DE WHATSAPP COM A MITJÀ DE PROVA EN UN PROCEDIMENT JUDICIAL


21 de març de 2018 – Dret Laboral.

És el WhatsApp un mitjà vàlid com a prova de la comunicació?

Són vàlids els “pantallazos” en un judici laboral?

En un judici laboral tant el treballador com l’empresa poden utilitzar tots els mitjans de prova necessaris, sempre que els mateixos hagin estat obtinguts de manera legal i sense violar els drets fonamentals.

En l’àmbit laboral cada vegada és més freqüent l’aportació de proves electròniques i/o digitals amb la finalitat de confirmar determinats fets o incompliments laborals comesos tant pels treballadors com pels empresaris. En aquest sentit, els “pantallazos” són admesos com a mitjà de prova d’acord amb el que es disposa en l’article 90.1 de la LRJS.

No obstant això, els “pantallazos” com a mitjà de prova, així com la seva valoració, tenen una entitat pròpia i autònoma i, els mateixos, podran ser aportats com a mitjà de prova en un procés laboral, com un document públic o privat, a través d’un informe pericial d’experts o, també, mitjançant el denominat reconeixement judicial. No obstant això, no tots els mètodes d’aportació tindran el mateix valor probatori, per tant, hauran de valorar-se segons el Jutge.

En aquest sentit, ja existeixen nombroses sentències que reconeixen el valor probatori del WhatsApp.

Des de SALA ADVOCATS creiem oportú exposar diversos punts interessants sobre aquest tema a tenir en compte:

  • La millor opció per aportar les converses com a prova consisteix a enviar-les des de la mateixa aplicació WhatsApp al correu electrònic. Per a això, s’ha de mantenir premut la conversa o arrossegar de forma lateral la mateixa fins que es desplega un menú en el qual surt l’opció enviar la conversa per correu o exportar, entre moltes altres. També és possible anar realitzant “pantallazos” de la conversa i, posteriorment, imprimir-les.
  • Seria adequat que en la conversa aparegués com a remitent el número de telèfon i no el nom amb el qual es té guardat a la persona en concret. Posteriorment, s’haurà de demostrar que aquest nombre pertany a aquesta persona.
  • Respecte a una possible manipulació, la part que al·legui que els missatges han estat manipulats, haurà de demostrar-ho.
  • No es vulnerarà el secret de les comunicacions sempre que s’aporti com a mitjà de prova una conversa en la qual se sigui partícip.
Has necessitat utilitzar alguna vegada els “pantallazos” de WhatsApp que podrien ser prova?

Comparteix amb nosaltres la teva experiència.

  

Si necessites assessorament o ajuda, pots contactar amb Sala Advocats

T’ajudarem!

www.salaadvocats.cominfo@salaadvocats.com – 93.760.84.21

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.