Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /homepages/42/d682051399/htdocs/clickandbuilds/NO_clickandbuilds/Produccion/SalaAdvocats/wp-includes/media.php on line 1206

UN JUTGE PORTA DAVANT LA JUSTÍCIA EUROPEA LES HIPOTEQUES AMB INTERÈS IRPH


12 de febrer de 2018 – Dret Bancari.

Les hipoteques amb interès IRPH ja són oficialment matèria d’estudi per la Justícia Europea. El Jutjat de Primera Instància número 38 de Barcelona ha elevat una qüestió prejudicial davant el Tribunal de Justícia de la UE (TJUE) a fi d’aclarir la validesa, la transparència i la nul·litat de la clàusula IRPH.

 

¿Què és el IRPH?

El IRPH són les sigles de l’índex de referència de préstecs hipotecaris, això és, un tipus d’interès variable que s’aplica als préstecs hipotecaris (igual que l’Euribor) però menys beneficiós per als consumidors. Es caracteritza per:

  • Ser un interès molt més alt que l’Euribor.
  • Les entitats bancàries ho poden manipular unilateralment atès que no és públic.
  • És un índex inamovible, és a dir, no varia ni fluctua com L’Euribor.

Avui en dia, existeixen diferents sentències dels Jutjats de Primera i Segona instància que han decretat la nul·litat d’aquest índex. No obstant això, el Tribunal Suprem, en Sentència nº 669/2017, de 14 de desembre, va resoldre entenent que aquest índex no és abusiu.

En els propers mesos el TJUE resoldrà sobre la nul·litat de la clàusula d’interès IRPH i la justícia espanyola haurà d’acatar el seu pronunciament.

 

SALA ADVOCATS us estableix els passos a seguir en cas que el seu préstec hipotecari contingui un interès IRPH:

1. En primer lloc, s’ha d’analitzar l’escriptura del préstec hipotecari per advocats experts, per poder conèixer si existeix o no aquesta clàusula en el mateix.

2. En segon lloc, reclamar al banc l’eliminació de l’interès IRPH i, a més, la devolució de les quantitats abonades de més per la seva utilització. L’entitat bancària, en un termini de 3 mesos, pot contestar de forma positiva, negativa o directament no contestar.

3. Finalment, una vegada superat el termini de 3 mesos sense contestació o, si escau, des de la negativa de l’entitat bancària, serà necessari posar-ho en mans d’experts perquè els mateixos interposin demanda i, amb això, iniciar la via judicial.

 

En cas que vulgui consultar la sentència del Tribunal Suprem (TS), cliqui aquí.

 

¿T’han retornat el IRPH del teu préstec hipotecari?

Comparteix amb nosaltres la teva experiència amb un comentari.

 

 

Si necessites assessorament o ajuda, pots contactar amb Sala Advocats

t’ajudarem!

www.salaadvocats.cominfo@salaadvocats.com – 93.760.84.21

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.