Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /homepages/42/d682051399/htdocs/clickandbuilds/NO_clickandbuilds/Produccion/SalaAdvocats/wp-includes/media.php on line 1206

ELS NOSTRES DRETS QUAN HI HA UN RETARD O ENS CANCELEN UN VOL


26 de gener 2018 – Dret aèri.

El retard i les cancel·lacions de vols generen drets, tant materials com econòmics, pels passatgers afectats. Si en alguna ocasió et trobes en una situació com aquesta, és interessant que coneguis quins són els teus drets i com hauries d’actuar.

 

La normativa Europea estableix les compensacions que tenen els passatgers de les companyies aèries quan succeeix una d’aquestes dues situacions: Retard o cancel·lació d’un vol. En el present article tractem sobre la compensació econòmica.

El dret a la compensació econòmica, regulat en el Reglament Europeu nº261/2004 d’11 de febrer de 2004, estableix les normes comunes sobre compensació als consumidors aeris en cas de denegació d’embarcament, cancel·lació i/o gran retard dels vols.

Exemple d’aquestes situacions són, entre d’altres, la situació de vagues del personal de terra i la impossibilitat que el passatgers puguin embarcar al vol i, conseqüentment el perdin, o, un altre cas, el retard de la sortida del vol de més de 3 hores.

La pràctica habitual de les companyies aèries, davant situacions com les exposades, consisteix en la denegació sistemàtica de la reclamació econòmica, al·legant circumstàncies extraordinàries i/o qualificant-los de fets “de força major” amb l’objectiu de no atendre a les obligacions de compensació que els pertoca.

SALA ADVOCATS us ofereix algunes recomanacions davant d’algun d’aquests casos:

1. En primer lloc, en cas de trobar-nos en una situació de retard o cancel·lació del vol, cal anar al mostrador de la companyia en el propi aeroport i formalitzar una primera reclamació demanant un full de reclamació, sobretot s’ha de guardar una còpia del mateix. Si la companyia us comunica que s’ha de realitzar online a través de la seva web, com és el cas de la companyia aèria “Vueling”, un cop tingueu accés a internet realitzeu la reclamació a través de la web corresponent.

2. És el següent pas, un cop ja hem fet constar la nostra reclamació cal que ho posem en mans d’experts perquè comencin a articular les processos legals necessaris.

3. Finalment, en cas de ser necessari, es podria també recórrer a la via judicial i així no deixar impune les conductes realitzades per les companyies aèries basades en la mala fe. Aquest sempre és l’últim recurs i serà el mateix advocat qui veurà la necessitat o no de recórrer a aquesta via.

 

Per veure la normativa de referència, clica aquí.

 

T’has trobat en alguna situació com aquesta?

Comparteix amb nosaltres la teva experiència.

 

Si necessites assessorament o ajuda, pots contactar amb Sala Advocats i t’ajudarem!

www.salaadvocats.cominfo@salaadvocats.com – 93.760.84.21

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.